André Platteel

by Andre Platteel , February 26th
 
Van 13 - 17 juli zal de eerste Your Lab retraite plaatsvinden. Op een plek met een krachtige energie, in de bossen, vlak bij Baarn, misschien wel één van de mooiste gebieden in Nederland: Venwoude.
Deze vijfdaagse Your Lab-retraite zal een verstilde uitnodiging zijn om in contact te komen met je ware essentie, en hoe je die essentie met volle overgave in de wereld kan zetten. Vijf dagen lang, los laten wat niet meer bij je hoort, ruimte geven aan het onbekende, zodat je nieuwe krachtige stappen kunt maken, en werkelijk ervaart wat het is verbonden te zijn. Zodat je niet langer het gevoel hebt dat het leven je overkomt, maar dat je leven bent: bruisend, krachtig, helder en vol.
Anders dan bij onze normale trainingen, verblijven we vijf dagen op Venwoude, midden in uitstrekkende natuur. ‘s Avonds maken we kampvuren, is er muziek, en kunnen we gebruik maken van de buitensauna. Het biologische eten komt uit eigen tuin, en zullen we gezamenlijk bereiden onder begeleiding van de ervaren chefs van Venwoude. Je kan ervoor kiezen je tent midden in het eeuwenoude bos op te zetten, of te slapen op het landgoed.
Als je je direct aanmeldt (voor 21 februari) en in één keer het bedrag voldoet, krijg je 10% korting.
Onder 30: € 595,-
Boven 30: € 795,-
Studenten: € 495,-
Heb je zin om je heelheid te ervaren, en te vieren, schrijf je dan nu in: http://inschrijven.yourlab.nu

facebook   twitter   read: 3289   print  forward  comments: 0  add comment   

 


by Andre Platteel , February 25th
 
Niet-weten. Toen ik als adviseur in het bedrijfsleven werkte, kon ik daar niet mee aankomen, moest ik mijn torenhoge fee verantwoorden met concepten waarin zekerheid besloten lag: zo zal de wereld eruit gaan zien, en zo zal je daarin succes hebben. Tot ik het niet meer kon, tijdens een lezing aan een groep topondernemers flauwviel, letterlijk door mijn hoeven zakte, omdat het fundament waarop ik adviseerde, ontbrak. Jaren later probeerde ik het nog eens, adviseren, bij Unilever en Sara Lee, niet langer met een visie als inleg, maar met niet-weten als vertrekpunt voor een dialoog. Ik kon al snel vertrekken.
Nu, zal dat anders zijn.
Ondernemers zijn meer van deze tijd geworden.
Weten dat we morgen niet kunnen voorspellen, is pijnlijk duidelijk geworden: het hele fundament waarop onze Westerse wereld is gestoeld, kraakt en scheurt. Leidinggeven heeft niets meer te maken met slimme vijfjarenplannen of scenario’s gebaseerd op ijdele trendrapporten. Ook al waren die er vaak als afleiding voor een kortetermijnvisie, met eigen gewin als uitgangspunt.
Leiding geven gaat niet over kort of lang, maar over durven niet- weten: het samenvloeiingspunt zoeken van wat een bedrijf nu uniek maakt, en wat de samenleving nu nodig heeft. En dat kan elk moment verschillen. Daar is inleving voor nodig. En ruimte: jezelf leegmaken van concepten en kaders, zodat het Nu door je heen kan stromen, je contact hebt met wat Is. Daar kan geen kennis bij. Het draait om wijsheid, dat van binnenuit + more

facebook   twitter   read: 3303   print  forward  comments: 0  add comment   

 


by Andre Platteel , June 24th
 

facebook   twitter   read: 27854   forward  comments: 0  add comment   

 
 

by Andre Platteel , April 19th
 
Een even rauwe als tedere road novel die niemand onberoerd zal laten.
Onno Blom, biograaf Jan Wolkers
Een prachtig gecomponeerde roman zoals er maar weinig worden geschreven, laat staat een debuut. Met zinnen zo mooi dat je er soms gewoon van moet huilen.
Maartje Laterveer, auteur, literaire redactie Vogue
André Platteel laat durf, zelfvertrouwen en eigenheid in zijn schrijven zien.
Susan Smit, Happinez
André Platteel weet wat overmoed is en daar kan hij mooi over schrijven.
Arnon Grunberg, auteur
Een roman met een urgente boodschap: in een wereld zonder houvast biedt levensdrift uitkomst.
Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering
Een mysterieus en intrigerend boek dat onder je huid kruipt: intiem, verwarrend en soms schokkend gewelddadig.
Mieke Bouma, scenarioschrijver

facebook   twitter   read: 62126   print  forward  comments: 0  add comment   

 
 

by Andre Platteel , April 1st
 facebook   twitter   read: 45185   forward  comments: 0  add comment   

 


by Andre Platteel , February 3rd
 
In April 2014 komt mijn roman uit bij de Arbeiderspers: Alles Hiervoor, een ontwikkelingsroman die afwisselend speelt in Amsterdam en 'on the road'. De jonge Jonathan heeft zowel zijn moeder als zijn broertje verloren. Als hij later last krijgt van paniekaanvallen, wordt hij gedwongen op zoek te gaan naar de oorzaak van zijn angst. Na een zeven jaar durende afzondering reist hij af naar de wildernis van Big Sur, Californië. Daar ontmoet hij de Noor, een charismatische man die een grote invloed op hem uitoefent. Als ze samen de Mojave woestijn in trekken, is een confrontatie angstaanjagend en onafwendbaar. Jonathan voelt zich na de krachtmeting niet verslagen, maar gezuiverd. Hij kan de relatie met zijn vader herstellen en aan zijn prille liefde voor Bette gehoor geven.
Maar dan vallen er doden onder politici en ondernemers en alle sporen leiden naar de Noor. Jonathans leven kantelt voor de tweede keer, hij kan zich niet opnieuw afsluiten. Om de liefde die hij voor Bette ontwikkelt tot bloei te laten komen, moet hij afrekenen met de Noor.
Alles hiervoor is geschreven in een poëtische, levensdriftige stijl en leeft een urgent thema: hoe de zoektocht naar bevrijding tot overmoed en uiteindelijke agressie kan leiden.
Alles hiervoor gaat over overgave: er alles voor over hebben intens te leven, na alles wat ooit tot verdriet, woede of angst heeft geleid recht in de ogen te hebben gekeken.

facebook   twitter   read: 51032   print  forward  comments: 0  add comment   

 


More articles in projects or publications